Povestea Dariei Barcheri, italianca îndrăgostită de România, care vrea să obțină și cetățenia română

S-a îndrăgostit mai întâi de Limba Română, în timpul studiilor universitare din Padova, apoi de România, unde trăiește deja de opt ani. Daria Barcheri își câștigă existența ca profesoară de Limbă Italiană. În același timp, este și ghid de turism pentru italienii care ne vizitează țara. Pentru ea, "acasă" înseamnă România, de care spune că i se face dor ori de câte ori lipsește de aici.

03 Decembrie 2022, 10:59 (actualizat 03 Decembrie 2022, 11:37) Știrile TVR |

Spontană și plină de viață, așa este Daria Barcheri. Își amintește întâlnirea ei cu Limba Română, la un curs al universității din Padova.

Deși în Italia nu toți românii au o imagine foarte bună, adesea din cauza unor prejudecăți, Daria are o altă vizune a ei, care vine și din educația de acasă.

La finalul studiilor universitare, Daria Barcheri și-a dat seama că în propria țară nu are cum să facă meseria pentru care se pregătise. Atunci a încolțit în mintea ei planul unei schimbări radicale. România apăruse pentru ea la orizont.

Daria a locuit, pentru început, câteva luni în România. A fost ca o perioadă de probă. Trenul, cu tot cu viteza lui, specific românească, a jucat un rol pozitiv.

Întoarsă în Italia, a primit chiar de la mama ei verdictul, despre ceea ce avea de făcut în continuare.

Daria a trecut pragul, de data asta ferm, în România, în 2014, stabilindu-se în București, unde primise deja oferta de colaborare cu Institutul Italian de Cultură. A vrut să fie și ghid de turism, urmând cursuri de specialitate, timp de opt luni. Din 2016 a devenit gazdă pentru italienii pe care i-a condus în tururi prin țara noastră.

La fel de curioși au fost și vecinii ei români din Cartierul Militari.

Daria Barcheri vrea să obțină cetățenia română. Dar pentru asta trebuie să se întoarcă, din nou, la cărți. Pentru că are de trecut un test greu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI