Povestea a doi angajaţi ai grădinii zoologice din Harkov: Au rămas în urmă să hrănească animalele şi au sfârşit împuşcaţi de ruşi

Unul dintre leii de la grădina zoologică din Harkov
Unul dintre leii de la grădina zoologică din Harkov
20 aprilie 2022, 08:45

Angajații au fost împușcați de soldații ruși, au anunţat reprezentnaţii Grădinii Zoologice. Cei doi angajaţi au fost găsiți morţi, baricadaţi într-o cameră.

Din declarație nu reiese când au murit angajații, dar conducerea instituţiei a spus că aceştia au dispărut la începutul lunii martie, scrie CNN.

„Mai multe animale au fost evacuate în timpul bombardării, inclusiv lei, jaguari, vulpi argintii și hiene. Cei doi angajați au rămas în urmă pentru a hrăni animalele rămase. Când alți angajați s-au întors în parc pe 7 martie, angajații erau dispăruți, potrivit grădinii zoologice. Angajații i-au căutat și au informat forțele de ordine”, se arată în comunicatul Grădinii „Feldman Ecopark”.

Citeşte şi LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 56

„Vom prețui amintirea binecuvântată a acestor oameni minunați și curajoși. Sincere condoleanțe familiilor și prietenilor lor. Credem că oamenii inumani care au comis asta vor fi cu siguranță pedepsiți!”,

Părți din grădina zoologică au fost avariate din cauza bombardamentelor. O pereche de zimbri a fost ucisă, lăsând în urmă un pui de 10 luni, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, s-a confruntat cu bombardamente intense și atacuri de la începutul invaziei ruse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că bombardamentele trupelor ruse au ucis cinci locuitori și au rănit alți 15 duminică. El a adăugat că în ultimele zile, 18 persoane au fost ucise în total și 106 au fost rănite de bombardamentele din oraș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite