Poveste din atentatul de la Sankt Petersburg. O femeie a murit salvându-și fiica, pe care a acoperit-o cu trupul ei

6 aprilie 2017, 14:04

Irina era creatoare de păpuşi şi profesoară de artă. Se afla în metrou împreună cu fiica ei, Aliona, exact în vagonul în care a explodat bomba. Într-o fracţiune de secundă şi-a dat seama de pericol şi – cu ultimele puteri – s-a aruncat în faţa Alionei, să o protejeze. Astfel, a salvat viaţa fetei. Dar Irina a murit. Câteva clipe mai târziu, Aliona şi-a sunat tatăl.

ALEKSANDR KAMINSKIY, soţul Irinei: „Plângea în hohote. Mi-a spus: „mama e plină de sânge”. Nici nu înţelegeam ce spune”.

Aleksandr a vrut să-şi sune soţia cu doar câteva momente înainte de atentat. Nu a pus mâna pe telefon imediat. Iar acum nu-şi poate ierta asta. Măcar i-ar fi auzit vocea pentru ultima oară.
„Oameni buni, aveţi grijă unii de alţii. Nu-i supăraţi pe apropiaţi. E îngrozitor când pierzi pe cineva. Chiar dacă fără motiv, daţi-le telefon atunci când simţiţi”.

Natalia Kirilova a fost mai norocoasă decât Irina. A scăpat cu viaţă. E în spital, rănită la cap, dar are puterea să povestească momentele de coşmar: „La început s-au auzit ţipete. Apoi s-a aşternut tăcerea. Oamenii erau întinşi pe jos. Nu se auzea niciun sunet. O tăcere îngrozitoare. Nimeni nu mai ţipa”.

Natalia era în metrou foarte aproape de atentator; a salvat-o un panou de sticlă, situat pe partea laterală a scaunului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite