Capitala a prins culoare, prospeţime şi un aer european. Opt artişti stradali au dat viaţă unor vechi clădiri bucureştene. Ceea ce oamenii catalogau iniţial drept acte de vandalism, apoi desene graffiti, a devenit, în ultimii ani, o formă de artă stradală, iar oraşele se pot transforma în muzee în aer liber.
Povestea de dragoste dintre Constantin Brâncuși și pictorița maghiară Pogany este ilustrata chiar pe o veche centrală din inima Capitalei. Este o pictura de peste 66 de m2.
Pe aceeași centrală veche de 40 de ani, cel de-al doilea zid scorojit a prins viață cu inspirație din lucrări precum Prințesa X, Nou Născut și Măiastra.
Cea mai mare lucrare din acest festival se întinde pe o suprafață de 250 m2, iar pentru ea s-au folosit peste 50 litri de lavabilă și aproape 300 de spray-uri colorate.
Artiștii și-au propus să picteze patru clădiri din Capitală.
În total, la Outline Festival, vor fi pictați 660 de metri pătrați pe mai multe clădiri, iar desenele vor fi gata la finalul lunii iulie. Este un proiect pilot inițiat de Asociația Edit, în parteneriat cu autoritățile locale.