Povești de succes la Torino. Doi români au reușit să se impună în domenii definite de perfecțiune: modă și gastronomie. Cu ce i-au cucerit pe italieni

4 iunie 2022, 16:54

Daniel Robu este românul care îi îmbracă pe italieni la comandă. Și-a deschis o croitorie de lux în Torino în urmă cu 20 de ani și face costume bărbătești pentru artiști și oameni de afaceri. Nu i-a fost ușor la început, dar acum se mândreşte cu titlu de membru al Academiei Croitorilor din Roma.

În 2003 și-a deschis prima croitorie, iar după 5 ani a primit o oferta să lucreze într-o croitorie italiană, dar a refuzat. Acesta a fost pariul câștigător.

În cei peste 20 de ani de activitate a participat la numeroase competiții și a câștigat multe premii. Însă, la loc de cinste stă un trofeu câştigat de unul dintre angajații lui: Foarfeca de Aur. În croitoria lui Daniel Robu sunt 9 angajaţi şi 2 ucenici din 7 naționalități. Viitorul însă e acasă pentru Daniel.

Cu gândul la familia din România este și Bogdan Nicolau, un antreprenor de succes din Torino. A plecat la 20 de ani din București ca să lucreze în Italia. După un început greu, Bogdan a reușit. A început ca ajutor de chelner, iar acum are propriul restaurant.

Acum, restaurantul lui Bogdan este preferat de italieni mai ales pentru bucătăria cu specific piemontez. Pandemia l-a forţat să se reinventeze, dar a fost şi o binemeritată vacanţă pentru el.

Visul lui Bogdan este să-și deschidă un restaurant și în România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite