Potrivit Statutului Casei Regale a României, după moartea Regelui, principesa Margareta primește titlul de Regină

Statutul Casei Regale a României a fost publicat de Casa Regală pe site-ul oficial. Potrivit acestuia, după moartea Șefului Casei Regale, rol îndeplinit până acum de Regele Mihai, moștenitorul său va primi titlul și apelativul de Rege sau Regină, indiferent dacă va alege să folosească sau nu acest apelativ.

06 Decembrie 2017, 10:28 (actualizat 06 Decembrie 2017, 22:27) Știrile TVR |
Principesa Margareta, statut de Regină
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

"Imediat după decesul Șefului Casei Regale a României, fără vreo proclamație ulterioară, Moștenitorul Evident sau Moștenitorul Prezumptiv, în funcție de cine va fi în viață și primul în linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipă titlul și apelativul de Rege sau Regină, indiferent de poziția Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare și indiferent dacă, mai târziu, va alege sau nu să folosească un asemenea titlu sau apelativ", se arată în Statutul complet al Casei Regale a României, promulgat prin semnătura Majestății Sale Regelui Mihai I al României.

(w500) Londra, 20

Regele Mihai I a clarificat modul în care va fi făcută succesiunea la coroana României încă din 2007, când a promulgat Statutul complet al Casei Regale a României. Regele Mihai a desemnat-o pe Principesa Margareta, primul copil al Majestăţii sale şi al Reginei Ana, drept moştenitoarea tronului şi i-a acordat titlul de custode al coroanei României. După decesul regelui Mihai, principesa Margareta rămâne Custode al Coroanei și  devine şeful Casei Regale. Îi urmează în linia de succesiune sora sa, Principesa Elena, și fiica acesteia, Elisabeta Karina. Urmează a treia fiică a regelui, Principesa Sofia, și fiica sa de 17 ani, Elisabeta Maria, iar ultima în linia de succesiune este fiica cea mică a regelui, Principesa Maria.

(w500) Statutul C

.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI