Potop la Chișinău. Un mort și mai mulți răniți în urma inundațiilor

10 august 2022, 20:00

Străzile s-au transformat în râuri, iar apa a inundat pasajele subterane.

Vijelia a făcut și victime. Un bărbat de 43 de ani a murit electrocutat din cauza unor cabluri rupte din rețea. Tragedia s-a produs pe strada Dumitru Râşcanu în timp ce bărbatul se îndrepta spre casă. A fost rănit și un alt bărbat care încerca să acopere o groapă cu crengi. El a fost salvat la timp de câțiva trecători.

Furtuna a fost atât de puternic încât a smuls din rădăcini mai mulţi copaci. Mulți dintre dintre ei au căzut peste maşini sau acoperișuri.

Apa a inundat subsolurile iar vântul a smuls acoperişul unor clădiri aflate în construcţie. Mansarda unui bloc de pe strada Dimo, din sectorul Râşcani, a fost făcută una cu pământul.

A fost o noapte de coșmar și pentru angajații serviciilor municipale care au fost în oraș pentru a da o mână de ajutor. Comisia Municipală pentru Situaţii Excepţionale va aloca 2,5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru înlăturarea consecinţelor furtunii.

Primăria a anunțat că, astăzi şi mâine, mai multe zone vor rămâne fără iluminat stradal iar circulația troleibuzelor va fi afectată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite