Porumbeii şi ciorile, duşmanii marilor oraşe. Ornitologi: De vină pentru înmulţirea acestora sunt cei care îi hrănesc

Porumbeii şi ciorile s-au înmulţit foarte mult în ultima perioadă şi le dau bătăi de cap bucureştenilor dar şi autorităţilor care nu ştiu cum să rezolve problema. Păsările murdăresc parcurile, locurile de joacă pentru copii, maşinile dar şi fațadele multor clădiri. Ornitologii spun că de vină pentru înmulţirea porumbeilor sunt cei care îi hrănesc.

09 Septembrie 2021, 20:57 |

Deşi sunt o prezenţă plăcută şi iubiţi de mulţi, în marile aglomerări urbane porumbeii produc o groază de neplăceri din cauza mizeriei pe care o fac.

În Bucureşti, în cele mai aglomerate zone există şi cele mai mari populaţii de porumbei. Una dintre ele, cartierul Tineretului. Aici îşi fac veacul mii de porumbei care murdăresc trotutuare, maşini dar şi faţadele multor clădiri.

În Cişmigiu, odată cu lăsarea întunericului, pe lângă porumbei, îşi fac apariţia şi mii de ciori, care deşi ziua stau la gropile de gunoi din jurul oraşului, vin în parcuri ca să înnopteze. În urma lor, totul rămâne murdar.

Ornitologii, deşi se feresc să estimeze de câte ori s-au înmulţit ciorile şi porumbeii din Bucureşti şi spun că de vină pentru acest lucru sunt cei care le dau de mâncare.

Până acum, primăria Capitalei nu a găsit o soluţie pentru a rezolva această problemă.

De aproape 4 luni hrănirea porumbeilor pe domeniul public a fost interzisă în Timişoara, printr-o hotărâre de Consiliu local care prevede şi amenzi de până la 200 de lei. Ei bine, porumbeii nu s-au împuţinat, dimpotrivă, oamenii spun că se apropie mai mult de terase, în căutare de mâncare.

În ultimele două luni, poliţiştii locali au aplicat opt somaţii. Cei care au fost prinşi pe picior greşit au primit amenzi între 100 şi 200 lei.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 13°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI