Portugalia. În ciuda restricțiilor de circulație, pelerinii merg la Fatima

În ciuda izolării generale și a restricțiilor de deplasare, cei mai fervenți credincioși din Portugalia au plecat în pelerinaj la Fatima. Tradiționala adunare, care are loc anual la 13 mai, a fost anulată pentru publicul larg. Slujbele din următoarele două zile vor fi transmise la televizor.

12 Mai 2020, 09:52 |

Unii pelerini au trecut peste apelul autorităților civile și al Bisericii și au pornit la drum. În ciuda anunțului că anul acesta, ceremonia de la Fatima se va desfășura dar fără pelerini prezenți la biserica dedicată Fecioarei Maria. Din nord în sudul țării armata a desfășurat 3500 de militari pentru a preveni aglomerările de oameni.

 

Atmosfera de la Fatima este departe de cea din anii trecuți când hotelurile erau rezervate cu mult timp înainte iar magazinele și restaurantele erau deschise. Azi, doar sunetul clopotelor mai sparge liniștea profundă care domină orășelul. Fatima a devenit celebra după ce la 13 mai 1917, trei copii au declanșat un fenomen neobișnuit care a devenit unul de masă. Cei trei copii au vorbit despre Doamna din Lumina, despre minunea făcută de ea și de trei mesaje adresate oamenilor.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI