Portugalia, Franţa şi Luxemburg vor să preia migranți debarcați în Malta

Criza imigranţilor
Criza imigranţilor
9 iunie 2020, 09:25

Portugalia, Franţa şi Luxemburg îşi anunţaseră până luni disponibilitatea de a primi unii migranţi, a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar, fără a oferi însă detalii despre numărul de migranţi care vor ajunge în fiecare dintre cele trei ţări.

Anunţul urmează apelurilor urgente făcute de guvernul Maltei după ce sute de migranţi au primit sâmbătă permisiunea de a debarca pe insula mediteraneană. Mulţi dintre aceşti migranţi se aflau blocaţi pe mare de câteva săptămâni, unii chiar din 30 aprilie.

Malta, la fel ca Italia, a anunţat că nu mai poate accepta migranţi în timpul pandemiei de COVID-19.

Comisia Europeană, care în general este responsabilă cu coordonarea redistribuirii migranţilor între ţările membre, este mulţumită că migranţilor li s-a permis să părăsească navele, a precizat purtătorul de cuvânt al CE, care a adăugat că este nevoie de o soluţie pe termen lung pentru salvarea migranţilor care încearcă să ajungă în Europa pe mare.

Pe de altă parte, organizaţia neguvernamentală germană Sea Watch a anunţat luni că îşi va relua operaţiunile de salvare a migranţilor în Marea Mediterană şi în acest sens a luat măsuri de prevenire a COVID-19 la bordul navei sale Sea Watch 3.

Vasul Sea Watch 3, care a părăsit portul sicilian Messina după trei luni de imobilizare, se îndrepta luni către zona de salvare din largul coastelor libiene, a anunţat ONG-ul german pe Twitter. După mai mult de două luni, Sea Watch 3 va fi singurul ONG care va desfăşura operaţiuni de salvare a migranţilor plecaţi în condiţii periculoase din Libia în încercarea de a ajunge în Europa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite