Portretul unei fetițe de etnie romă, pe zidul unei școli din Timișoara. Spații comune pentru cetățenii comunității, un proiect al Universității de Vest

Școala Gimnazială Nr. 1 și Liceul Grigore Moisil din Timișoara au prins culoare. Două picturi murale cu o suprafață totală de 500 de metri pătrați au fost realizate pe clădirile unităților de învățământ. Mesajul: "Diferiți, dar împreună!". Lucrările reprezintă partea simbolică a unui proiect mai amplu, ce are ca scop integrarea socială a etniei rome.

20 Octombrie 2020, 11:22 (actualizat 20 Octombrie 2020, 11:46) |
Diferiți, dar împreună
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Picturile murale au fost realizate în două săptămâni, de artiștii Corina Nani și Flaviu Rouă.

Mesajul transmis este unul de depășire a limitelor trasate de stereotipuri și tipare culturale. În plus, se dorește integrarea școlilor în circuitul turistic al street-art-ului din Timișoara. Inspirația pentru cele două picturi a venit de la ideea de multiculturalitate.

Ideea proiectului derulat de Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest este de a crea "spații comune" pentru cetățenii comunității, care să genereze înțelegere reciprocă.

Proiectul este finanțat prin programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie 2014-2020 al Uniunii Europene și este implementat în parteneriat greco-româno-italian.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 7°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 3°C -1°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 7°C 5°C
BRASOV 3°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI