PORTRET. Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii. Este fiică de imigranți – mamă indiancă și tată jamaican

11 martie 2022, 13:59

Numele ei indian, Kamala, înseamnă Floare de Lotus în sanscrită. Este fiica de imigranți- mama indiancă și tată jamaican. Mândră de moștenirea sa multiculturală și de identitatea sa, Kamala Harris se descrie simplu ca fiind „americancă”.

Înainte să între în politică, a avut o carieră solidă în sistemul de justiție. A fost prima femeie aleasă procuror districtual la San Francisco. Șapte ani mai târziu, stabilea o nouă premieră, fiind prima femeie de culoare care câștiga funcția de procuror general al statului California. A condus cel mai mare Departament de Justiție din Statele Unite, după cel Federal.

Ca politician, și-a creat o reputație de progresistă și susținătoare a libertăților individuale. Ca procuror, a fost mai degrabă percepută drept dură și foarte puțin flexibilă. În mandatul de senatoare, între prioritățile sale au fost drepturile refugiaților și imigranților.

Sunt în faţa voastră pentru a-mi anunţa candidatura la preşedinţia Statelor Unite (…) Nu sunt miliardară. Nu îmi pot finanţa propria campanie, spunea Kamala Harris în 2020

Drumul pe care îl avem avem în faţa noastră nu va fi uşor. Dar America e gata. Şi aşa suntem Joe şi cumine, a declarat Kamala Harris, vicepreşedinte ales al SUA în 2020.

Cert este că în educația și formarea ei se împletesc mai multe culturi, are inteligență nativă, e un om considerat reprezentativ pentru societatea americană de astăzi.

Loială, onestă, gata să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu gândul la voi şi la familiile voastre, așa se descria pe sine vicepreşedinte ales al SUA în 2020

Soțul ei, Douglas Emhoff, este un avocat cu origini evreiești. Nu au copii împreună, dar el are doi dintr-o căsătorie anterioară. Averea celor doi soți e estimată la 6 milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite