Porţiuni de şosele, recepţionate pe bucăţi. Ministerul Transporturilor propune un regulament mai flexibil

6 august 2018, 20:36

Mii de șoferi ilfoveni nu pot folosi autostrada vecină, București-Ploiești, decât dacă fac un ocol de peste 20 de kilometri. Nodul rutier al autostrăzii de la Moara Vlăsiei, care permite accesul direct în localități, a fost construit anul trecut. Dar nu este dat în folosință.

Sătui de această situație, șoferii au dat la o parte plăcile de beton ca să ajungă mai ușor la casele lor.

Nodul rutier de la Moara Vlăsiei nu poate fi dat în folosință până când nu sunt gata și ultimii trei kilometri ai autostrăzii A3 de la intrarea în București.

Regulamentul Ministerului Transporturilor nu permite recepția lucrărilor pe sectoare.

Problema porțiunilor finalizate, dar care nu pot fi date în folosință pentru că sunt întârziate de alte lucrări apare și pe Autostrada Transilvania.

Așa că reprezentații Ministerului Transporturilor au propus un regulament mai flexibil care va permite recepția construcțiilor pe sectoare.

Lucian Şova, ministrul Transporturilor: Am flexibilizat pe de-o parte acest mecanism. Pe de altă parte am avut în vedere conservarea a tot ceea ce înseamnă lucrări, responsabilități care trebuie îndeplinite înainte și de efectuarea unei recepții fie ea chiar și parțiale.

Noul regulament care va permite recepția parțială a construcțiilor este în lucru și ar urma să fie definitivat în august, estimează oficialii de la Transporturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite