Porţiuni de şosele, recepţionate pe bucăţi. Ministerul Transporturilor propune un regulament mai flexibil

Sătui de așteptare și de scuzele constructorilor, oficialii de la Ministerul Transporturilor propun recepția porțiunilor de autostradă pe...bucăți. Astfel, vor fi date în folosință mai multe noduri rutiere și kilometri de autostradă finalizați, dar care nu pot fi deschiși circulației pentru că lucrările vecine nu se mai termină.

06 August 2018, 20:36 (actualizat 06 August 2018, 21:16) |
Porțiuni de șosele, recepționate pe bucăți
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mii de șoferi ilfoveni nu pot folosi autostrada vecină, București-Ploiești, decât dacă fac un ocol de peste 20 de kilometri. Nodul rutier al autostrăzii de la Moara Vlăsiei, care permite accesul direct în localități, a fost construit anul trecut. Dar nu este dat în folosință.

Sătui de această situație, șoferii au dat la o parte plăcile de beton ca să ajungă mai ușor la casele lor.

Nodul rutier de la Moara Vlăsiei nu poate fi dat în folosință până când nu sunt gata și ultimii trei kilometri ai autostrăzii A3 de la intrarea în București.

Regulamentul Ministerului Transporturilor nu permite recepția lucrărilor pe sectoare.

Problema porțiunilor finalizate, dar care nu pot fi date în folosință pentru că sunt întârziate de alte lucrări apare și pe Autostrada Transilvania.

Așa că reprezentații Ministerului Transporturilor au propus un regulament mai flexibil care va permite recepția construcțiilor pe sectoare.

Lucian Şova, ministrul Transporturilor: Am flexibilizat pe de-o parte acest mecanism. Pe de altă parte am avut în vedere conservarea a tot ceea ce înseamnă lucrări, responsabilități care trebuie îndeplinite înainte și de efectuarea unei recepții fie ea chiar și parțiale.

Noul regulament care va permite recepția parțială a construcțiilor este în lucru și ar urma să fie definitivat în august, estimează oficialii de la Transporturi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 16°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 14°C 12°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 20°C 15°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI