Popularitate monedei virtuale crește: Apar din ce în ce mai multe bancomate Bitcoin în SUA

În Statele Unite, popularitatea în creștere a Bitcoin a dus la înmulțirea automatelor care permit tranzacții cu moneda virtuală. Anul trecut au fost amplasate peste 28.000 de aparate.

16 Martie 2021, 08:55 (actualizat 16 Martie 2021, 08:57) Știrile TVR |

Succesul Bitcoin este fantastic: o singură moneda virtuală a ajuns să valoreze 58.000 de dolari. Bancomatele care au început să se răspândească pe întreg tertoriul Statelor Unite permit celor interesați să vândă sau să cumpere moneda digitală sau să extragă cash în valută națională. Creșterea rapidă a valorii Bitcoin a impus amplasarea bancomatelor speciale.

Ce vedem, de fapt, este că pandemia COVID a fost un accelerator masiv pentru afaceri. Există numeroase magazine că acesta care au deja locaţii foarte bune şi preţuri fixe şi care caută servicii cu valoare adaugată că să crească numărul clienţilor, care să cheltuie dolarii în plus astfel încât afacerile să se menţînă pe un culoar bun”, spune Chris Yim, preşedinte şi fondator Lybertix

Motivele pentru care oamenii aleg să folosească bancomatele și nu să facă tranzacții on-line sunt diverse.

Unii sunt plătiți în cash, alții nu au conturi bancare, alții vor să trimită bani în străînătate în condițiile anonimatului iar alții se simt mai confortabilă dacă lucrează cu bancomatele decât online.

Unele automate oferă bitcoins, altele perimit investitiii și în alte valute virtuale. Altele, ce-i drept mai puține, permit și scoaterea de cash dar au costuri suplimentare. Comisioanele variază între 6 și 20%. Este și motivul pentru care unele agenţii federale au avertizat în legătură cu folosirea automatelor din caza costurilor suplimentare sau a potenţialul ilicit al unor operaţiuni.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 0°C
IASI 2°C -2°C
CLUJ 2°C -7°C
CONSTANTA 4°C -1°C
CRAIOVA 7°C 0°C
BRASOV 2°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI