Populația ucraineană rămasă în mijlocul luptelor se descurcă greu printre bombe

31 octombrie 2022, 14:22

Totuşi, au fost organizate puncte de ajutor umanitar de unde pot fi luate pachete cu alimente de bază, iar voluntarii se ocupă de evacuarea localităţilor aflate în mijlocul luptelor.

Peste ce a mai rămas dintr-un pod din orașul Bakhmut, estul Ucrainei localnicii trec cu grijă spre ce a mai rămas din casele lor.

Au fost la punctul unde se distribuie ajutoare. Se ajută unii pe alții, femei, bătrâni să ajungă cu bine pe celalat mal. Orașul, asediat de ruși, este de câteva zile din nou în vizorul armatei lui Putin.

Muncitor și rezident în Bakhmut: E foarte rău. Ruşii iar au început să ne bombardeze. Cel mai înfricoşător moment pentru mine a fost când au tras în locul în care eu şi prietenul meu Serghei stăm acum. Nu a fost o glumă. E groaznic când apar avioanele pe cer şi auzi că nu trag cu rachete, ci aruncă bombe. A doua zi, vedem consecinţele.

Mykhailo Zynkovskii, rezident:  În acest moment aici se dau lupte grele. Nu mai e nici un pod în picioare nimic peste care să poată trece tancuri, maşini sau vehicule blindate. Se trage într-una. Ne dăm seama după sunet dacă e aproape sau nu.

De câteva zile rușii încearcă să cucerească orașul, dar riposta ucraineană îi împiedică. Și în tot acest timp, voluntarii ajută la evacuarea satelor.

Denis Hristov este voluntar în cadrul unei organizații umanitare. A filmat satul aproape pustiu din regiunea Lughansk unde a ajuns recent. A reșit să salveze de aici 8 oameni, două pisici și un cățel.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite