Pomul gândurilor bune, la Muzeul ASTRA din Sibiu. Vizitatorii pot aşeza un mărțișor și un gând bun printre crengile unui măr roditor

Oamenii au ocazia să aşeze un mărţişor însoţit de o urare într-un măr unic din oraş, numit "pomul gândurilor bune" şi care se află în Muzeul ASTRA din Sibiu, pe Aleea Lemnului.

02 Martie 2021, 11:10 |
Mărțișorul și Pomul gândurilor bune / FOTO: Muzel ASTRA din Sibiu

"Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, organizează în perioada 27 februarie - 7 martie, acţiunea 'Mărţişorul şi Pomul gândurilor bune'. Demersul este unul gândit special pentru a simboliza sosirea primăverii. Vizitatorii pot împodobi astfel crenguţele unui măr cu un mărţişor handmade şi cu un gând bun scris pe cartonaşe colorate. Astfel, pe Aleea Lemnului din Muzeul ASTRA, unul dintre pomii fructiferi din faţa Complexului maramureşan (monument care va putea fi identificat cu ajutorul unei hărţi puse la dispoziţie la intrarea principală în muzeu) va deveni în această perioadă personajul principal al primăverii. În această perioadă, în intervalul orar 9,30-16,30, organizăm şi un atelier de împletit fir de mărţişor în Pavilionul Muzeal Multicultural, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2. Atelierul de va desfăşura pe baza biletului de intrare", se arată într-un comunicat.

Până duminică, oricine vizitează Muzeul în aer liber din Sibiu primeşte un cartonaş cu un şnur de mărţişor şi îşi poate aşeza gândul bun, printre crengile unui măr roditor. Este pentru prima dată când în muzeul sibian există această iniţiativă inspirată din tradiţia unor sate din ţară, unde se obişnuia împodobirea pomilor fructiferi în luna martie.

Deja pomul din muzeu a primit gânduri bune de la vizitatori: "O primăvară cu vise împlinite!", "Primăvara vine pentru tine! E binevenită şi gratuită!", "Crede! Speră! Iubeşte!", "Multă prosperitate pentru anul în curs!", "Sănătate tuturor!" sunt doar câteva dintre mesajele care au fost puse în mărul "gândurilor bune" din Sibiu.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI