Pompierii suedezi, ajutați prin mecanismul de protecție civilă UE în efortul de stingere a incendiilor. Secetă în Norvegia, 30℃ în Laponia

22 iulie 2018, 21:54

Cei 140 de pompieri polonezi au fost salutați cu claxoane de colegii lor din Suedia, depășiți de amploarea incendiilor de pădure care afectează sute de hectare.

Italia, Franța, Germania, Lituania și Danemarca au trimis avioane speciale, echipamente și forțe de intervenție prin intermediul Mecanismului de Protecție civilă al UE.

Zeci de voluntari suedezi distribuie gratuit pizza și băuturi răcoritoare pompierilor care se luptă cu flăcările de o săptămână.

În Norvegia se înregistrează cea mai severă secetă din ultimele decenii.

Fermierii estimează un dezastru în agricultură și iau în calcul sacrificarea animalelor, întrucât nu mai au cu ce să le hrănească.

Și în Laponia, în apropierea Cercului Polar, temperaturile ating 30 de grade Celsius.

Experții au surprins desprinderea unui aisberg de peste 6 km dintr-un ghețar din estul Groenlandei.

Caniculă este și în Japonia, unde 11 oameni și-au pierdut viața. La Tokyo, serviciile de urgență au fost luate cu asalt.

La Shanghai a lovit taifunul. 100 de mii de oameni din zonele de coastă au fost evacuați. 600 de zboruri au fost anulate, iar activitatea în port a fost restricționată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă