Pompierii români din Grecia s-au întors acasă. Ei au fost înaintaţi în grad

30 august 2021, 09:13

Premierul Florin Cîţu i-a felicitat, luni dimineaţa, pe pompierii români care au acţionat pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din Grecia, afirmând că aceştia „şi-au făcut treaba excelent”.

„O nouă misiune încheiată cu bine în Grecia. Pompierii noştri şi-au făcut încă o dată treaba excelent. Felicitări pentru tot efortul şi curajul lor! Mândri de voi!”, a declarat Cîţu, potrivit unui text postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Timp de 10 zile pompierii români au acționat în provincia Attica de lângă Atena, pentru stingerea incendiilor.  Ei au plecat cu 28 de autovehicule.

revenit în țară, unde au fost decorați și ridicați în grad.  Pompierii români au fost apreciați pentru modul în care au fost capabili să se adapteze unor condiții dure de intervenție.

Pompierii români au luptat în Grecia cu adevărate ziduri de foc, de aproape 20 metri.

În colaborare cu pompierii polonezi și greci, românii au stins focul de pe versantul unui  munte.  Apoi au fost chemaţi să salveze mănăstirea Sfântul Ilie.

Un reprezentant al statului grec în România le-a mulțumit salvatorilor romani.

Dimitrios Karakonstantis, însărcinat cu afaceri, Ambasada Greciei în România: „Contribuția dumneavoastră la stingerea incendiilor din Grecia ți la salvarea de vieți și de proprietăți a fost crucială. Guvernul român a reacționat în mai puțin de 24 de ore și misiunea a fost implementată în mai puțin de 24 de ore. Este incredibil.”

După ceremonialul desfășurat la unitatea de la Ciolpani, comandantul Adrian Csilik a declarat misiunea încheiată.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a mulţumit pe o reţea de socializare pompierilor români care au ajutat la stingerea incendiilor care fac ravagii în ţară de peste o lună.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă