Pompierii români care acordă ajutor Franței în stingerea incendiilor masive de vegetație acționează marți în apropierea localității Belin-Béliet

Misiunile modulului național de stins incendii continuă în Franța. De la ora 08.00, pompierii români execută operațiuni de stingere în estul localității Belin-Béliet, în cadrul sectorului 2 de intervenție, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.

16 August 2022, 12:50 (actualizat 16 August 2022, 13:16) Știrile TVR |
Pompieri români în Franța

În estul localității Belin-Béliet intervin 37 de pompieri, cu 5 mașini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 l și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l, care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere. Este utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

Pentru identificarea zonelor cu pericol și organizarea misiunilor de răspuns, a fost utilizată și drona aflată în dotarea echipajelor de intervenție, care facilitează efectuarea recunoașterilor din aer.

Pompierii români au misiunea de a identifica și lichida focarele ascunse și de a proteja locuințele aflate în vecinătate.

"Eforturile pompierilor militari români sunt susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în țara gazdă", a subliniat IGSU.

77 de pompieri salvatori români s-au deplasat pentru a acorda ajutor Franței.

Ajutorul se acordă în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI