Pompierii români și ucraineni, pregătiți la Suceava într-un nou centru de antrenament. Complexul este al doilea de acest fel din ţară

14 martie 2023, 18:59

27 de milioane de lei a plătit Uniunea Europeană pentru Centrul de pregătire al personalului ISU. Trebuia inaugurat mai repede, dar nu s-a putut din cauza pandemiei, iar apoi a războiului.

În noua bază de antrenament, viitorii salvatori vor fi instruiţi la cele mai înalte standarde şi vor simula tot felul de intervenţii în medii ostile. În noul poligon de la Siret, pompierii români se vor antrena cot la cot cu cei ucraineni.

”E un centru de pregătire foarte bun, iar pompierii ucraineni vor avea ocazia să se antreneze aici. Sperăm că în curând se vor antrena aici 50 dintre pompierii noştri şi salvamontişti din regiunea Cernăuţi”, a spus Ala Fedurciac, reprezentant Inspectoratul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Poligonul de antrenament de la Siret va avea şi un heliport dotat special pentru aterizări pe timp de noapte. Câţiva kilometri mai departe, la Câmpulung Moldovenesc va fi amenajată o altă pistă de aterizare pentru elicopterele SMURD şi cele ale Inspectoratului General de Aviaţie. Astfel, România va avea 11 zone de aterizare pentru elicopterele de intervenţie.

”Noi pe lângă elicoptere Blachawk, care vor fi intercalate cu ale SMURDULUI și care au și capacitate de evacuare medicală de acum nouă ani, am început să primim șase elicoptere ușoare, din care 4 sunt alocate pentru cele trei noi puncte”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat, șeful DSU.

Centrul de antrenament de la Siret va fi complet operaţional în luna mai.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă