Pompierii au stins 192 de incendii de vegetație, în ultimele 24 de ore. Suprafața afectată, peste 1.100 de hectare. 84 de oameni, transportați la spital, după ce li s-a făcut rău de la căldură

Intervenție pompieri incendiu begetație
Intervenție pompieri incendiu begetație
25 iulie 2022, 10:56

În ultimele 24 de ore, 913 oameni au primit ajutor în punctele de prim-ajutor instalate în toată țara, iar o persoană a fost transportată la spital, iar 107 oameni au fost consultați de personalul de pe ambulanțe, dintre care 84 au fost transportați la spital.

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a 192 incendii de vegetație, ce au afectat o suprafață de 1.149 ha. Totodată, au fost executate 16 de controale/verificări de prevenire în scopul preîntâmpinării riscului de producere a incendiilor de miriști, turbării, litiere, păduri, stuf, tufăriş sau vegetaţie ierboasă, în urma cărora au fost aplicate 31 sancțiuni contravenționale, dintre care 23 avertismente și opt amenzi, în cuantum de 5.000 lei, potrivit DSU.

Autoritățile le recomandă oamenilor ca, în perioada valurilor de caniculă, să evite deplasările, să nu stea în soare între orele 11.00 și 18.00, să evite băuturile alcoolice și să bea multă apă, să poarte pălării de soare și haine lejere, de culori deschise, să consume multe fructe și legume proaspete. Oamenii nu trebuie să aprindă focul în zonele cu vegetație uscată și nu trebuie să arunce mucurile de țigară pe jos.

CITIȚI ȘI:  Valul de căldură persistă și săptămâna aceasta: Coduri galbene și portocalii de caniculă în aproape toată țara

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă