Pompierii au localizat focul de la depozitul din Dărăști, Ilfov. O mie de metri pătrați de documente s-au transfomat în scrum

27 mai 2017, 11:17

La primele ore ale dimineții, la intervenția din Dărăști acționau șase autospeciale de stingere, o autoscară, o ambulanță SMURD și o mașină de descarcerare.

Pe tot parcursul nopții s-a acționat de la înălțime cu două autoscări, iar alimentarea cu apă s-a făcut din Măgurele.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la un depozit din localitatea Dărăști, județul Ilfov, fără să fie înregistrate victime. Construcția este o hală din structură metalică, amenajată ca depozit pentru arhivă.

În hală se aflau dosare stivuite pe o lungime de 220 de km. Era una dintre cele mai performante arhive, cu sisteme performante de protecție, o arhivă pe hârtie și digitalizată.

Martorii spun că incendiul a pornit din fața clădirii, după care s-a extins în spate. Nu era nimeni în hala atunci când a izbucnit incendiul.
Peste 100 de pompieri s-au luptat cu flăcările toată noaptea. Fumul dens le-a pus cele mai mari probleme. Au folosit autoscările și au intervenit de la înălțime pentru ca flăcările să nu ajungă și la clădirile învecinate.
Este posibil ca totul să fi fost provocat de un scurtcircuit, dar anchetatorii nu exclud nici varianta ca incendiul să fi fost provocat intenționat.
Firma activa în domeniul arhivării de 12 ani și avea în grija documentele mai multor corporații și bănci. Toate bunurile erau asigurate. Poliția și pompierii continuă ancheta pentru a afla exact ce anume a provocat dezastrul.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Urmari ale incendiului de la

Cine sunt tinerii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor