Poluarea poate fi toxică pentru creier. Neurochirurgul Vladimir Ciurea: Vă întrebați de ce vă simțiți obosiți? Suntem poluați, lipsa de oxigen creează oboseală și adormim

20 februarie 2020, 11:19

Cercetătorii spun că există o relație între cele două elemente, scepticii spun că e nevoie de mai multe elemente pentru declanșarea bolilor.

Studiul realizat de Universitatea din Chicago relevat o posibilă legătură între poluare și creșterea prevalentei bolilor mintale și neurologice mai ales la oamenii din Statele Unite ale Americii și Danemarca.

De altfel, efectele par mai pronunțate asupra danezilor, acolo unde, despre expunerea la poluare în primii zece ani din viața s-a constatat că duce la o creștere semnificativă privind diagnosticele de schizofrenie și alte tulburări de personalitate.

Medicul primar neurochirurg, Vladimir Ciurea, a declarat în emisiunea Ca`n viață că această poluare care s-a produs în plămânii noștri intră în organism și se duce peste tot, iar cel mai receptiv organ este creierul, pentru că ia 20% din oxigenul de care este nevoie în organism (…) Ne mai întrebăm ce se întâmplă? Toți am auzit de accident vascular cerebral, toți avem părinți și ne gândim că pot să facă, dar sunt și tineri care pot să aibă AVC.  Nopți pierdute, stres, dar aerul acesta…

De câte ori nu vă simțiți, într-o zi, extrem de obosiți și vă întrebați de ce. Și mai beți o cafea. Suntem poluați, lipsa de oxigen crează oboseală și adormim (…) Pacienții se plâng că îi doare capul, că au amețeli, că nu se mai pot concentra, explică Vladimir Ciurea.

Pentru creier sunt foarte importante semințele, usturoiul, ceapa, busuiocul, rucola, urzicile, nucile, spune neurochirurgul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă