Poluarea pe râuri a atins un nivel alarmant. Peturi și gunoaie au ajuns și în Dunăre

Râurile au ajuns un coș de gunoi. Iar asta se vede cel mai bine când plouă. Viiturile au luat cu ele tone de sticle, materiale de construcții, piese de mașină și cam orice vă puteți închipui. Poluarea a atins un nivel alarmant. Golful Cerna din județul Mehedinți este plin de peturi și alte deșeuri din mase plastice. Situație care se repetă de la an la an. Și în Olt, gunoaiele adunate de pe râul Olteţ au format un adevărat baraj care a pus în pericol întreagă zonă.

16 Iunie 2020, 20:08 Știrile TVR |
Râuri pline de gunoaie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Apele umflate ale râului Cerna au adunat deșeurile aflate pe mal și le-au purtat până la un baraj făcut de autorități în dreptul podului din apropierea orașului Orșova. Dar peturi și gunoaie au ajuns și în Dunăre. Cei de la Gospodărirea Apelor spun că vor interveni însă abia mâine.

Reprezentanții Apelor Române care au ajuns în zonă au descoperit și un localnic care executa lucrări de nivelare pe un teren aflat în apropierea râului Cerna și care deversa pământ amestecat cu deșeuri în apele râului.

Bărbatul a fost amendat cu 25.000 de lei. Situația din zonă, însă, este departe a fi rezolvată.

Și în Olt, o viitură puternică a blocat cursul râului Olteț şi a strâns zeci de spectatori pe un pod, care priveau dezorientaţi poluarea masivă. Curăţarea zonei s-a făcut cu ajutorul excavatoarelor.

Dacă nu s-ar fi intervenit urgent, tot dealul pe care se află mănăstirea Mâinești ar fi luat-o la vale, iar podul care face legătura cu orașul ar fi fost distrus în totalitate. Poluarea râurilor nu ocolește nici județul Brașov. Cel mai afectat curs de apă de aici este râul Olt. Gunoaiele se strâng de obicei în jurul picioarelor de pod sau în zona barajelor.

Autoritățile de mediu fac periodic controale și aplică amenzi. Prea puțin însă, pentru că oamenii continuă să arunce gunoaie.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI