Poluarea omoară mai mulți oameni decât pandemia, arată un raport ONU. Raportor pentru probleme de mediu: Am aflat poveşti sfâşietoare despre oameni

16 februarie 2022, 20:33

Este vorba inclusiv de unele materii prime utilizate pentru produse de uz casnic, cum ar fi vasele de gătit antiaderente, dar și de anumite „substanțe chimice eterne”, numite așa pentru că nu se descompun.

Documentul atrage atenția că poluarea cu pesticide, materiale plastice și deșeuri electronice provoacă încălcări pe scară largă ale drepturilor omului.

9 milioane de oameni mor prematur în fiecare an din această cauză, iar la fel de grav este că problema e trecută în mare parte cu vederea.

David Boyd, raportor ONU pentru probleme de mediu: Zonele de sacrificiu se găsesc nu numai în țările sărace, ci şi în cele bogate. Se găsesc nu numai în întregul sud, ci şi în nordul întreg. Cu toată sinceritatea, vă spun că a fost foarte greu să fac acest raport pentru că am aflat poveşti într-adevăr sfâşietoare despre oameni, al căror dramatism se pierde atunci când faci traduceri şi foloseşti statistici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite