Poluare la Chișinău. Artificiile, activitatea industrială și traficul rutier au dus la depășiri ale normelor sanitare pentru particulele PM10

Poluare la Chișinău
Poluare la Chișinău
3 ianuarie 2023, 16:36

Deși au fost interzise, focurile de artificii au fost cauză importantă de poluare a mediului.

„Fiecare al doilea locuitor al capitalei a utilizat artificii, desigur că sunt o cauză destul de importantă pentru condițiile pe care le produc în aerul atmosferic”, a explicat Mariana Lungu șefă de direcție la Agenția de Mediu.

La creșterea nivelului de poluare din aceste zile au mai contribuit activitatea industrială, activitatea centralelor termice, sistemul de încălzire individual și traficul rutier intens.

Masele de aer nu au circulat, ceea ce a favorizat acumularea poluanților și depășirea normelor sanitare pentru particulele PM10.

“Începând cu data de 30 decembrie, inclusiv până astăzi (n.r. 3 ianuarie), avem la fel o depășire. Nivelul de poluare cu aceste particule se menține, dar nu atât de ridicat, undeva de 2 ori este depășirea a standardelor de calitate a mediului”, a detaliat Mariana Lungu.

Potrivit Agenției de Mediu, autoritățile publice responsabile de avertizare și prevenire poluării mediului ar trebui să îndemne agenții economici să sisteze activitatea economică pentru diminuarea emisiilor poluante, să modernizeze instalațiile de purificare, și să fluidizeze traficul în aria municipiului Chișinău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite