Poluare excesivă în București, deși a plouat și traficul e lejer. Depășiri semnificative ale indicilor. Ce spun fostul și actualul șef al Gărzii de Mediu

Bucureștiul a fost din nou poluat excesiv în acastă dimineață. O zi cu ploaie și fără trafic aglomerat. Dar controversele legate de sursa norului toxic continuă: fostul șef al Gărzii de Mediu a filmat coloane de fum care se ridicau de la arderile ilegale, la marginea Capitalei. Însă reprezentanții aurtorităților care fost în control au găsit doar un grătar pe care sfârâiau micii.

29 Noiembrie 2021, 19:39 (actualizat 29 Noiembrie 2021, 20:40) |

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu: "Suntem în județul Ilfov și aici am numărat trei locații unde sunt arse deșeuri în acest moment. E duminică seară și fumul ăla arde de vreo 40 de minute".

Marioara Gătej, actualul Șef al Gărzii de Mediu, spune că echipele de control nu au găsit nimic suspect.

Marioara Gătej, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu: "ISU s-a deplasat în zona în care au fost depistate acele incendieri. Răspunsul pe care l-au obţinut colegii care se aflau pe teren de la reprezentanţii ISU că nu au fost identificate decât 3 autoturisme staţionate şi persoanele respective făceau un grătar".

Cert este că indicii de poluare au înregistrat depășiri semnificative dimineață.

Oana Neneciu, coordonator reţea independentă de măsurare a calităţii aerului: "Au fost depăşiri de până la două ori limita maximă admisă pentru protejarea sănătăţii umane aşa cum este ea prevăzută în legislaţia naţională şi directivele europene. Deşi a plouat toată noaptea, dimineaţă aveam totuşi nişte valori mari. Este periculos. În general, în Bucureşti trăim într-un pericol zilnic când vine vorba de calitatea aerului, în special în weekend. Noi recomandăm să nu scoatem copiii afară la activităţi în aer liber şi nici să nu facem sporturi în aer liber".

Potrivit Gărzii de Mediu, cele mai mari valori ale indicilor de poluare au fost la ieșirile din nordul și sudul Capitalei, acolo unde era trafic intens.

O altă cauză a poluării ar fi, porivit autorităților, încălzirea rezidențială la sobe sau centrale individuale.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI