Polonia va produce un vaccin sub licență americană, Italia testează un alt ser pe voluntari

4 martie 2021, 08:03

Polonia vrea să producă un vaccin anti-Covid pe teritoriul său. O companie poloneză de biotehnologie a semnat un acord preliminar pentru a produce serul dezvoltat de grupul american Novavax. Acordul vizează, între altele, transferul de tehnologie de vaccinare de la Novavax în următoarele 4 luni.

În același timp, fondul public de dezvoltare din Polonia ar urma să investească aproape 9 milioane de euro pentru creșterea capacității de producție a companiei poloneze. Vaccinul Novavax este unul tradițional și așteaptă să fie autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente. Comisia Europeană ar urma să cumpere 200 de milioane de doze.

PAWEL BORYS, director executiv al Fondului public de dezvoltare din Polonia: “Suntem convinşi că aderarea Poloniei la grupul producătorilor de vaccinuri va creşte siguranţa în domeniul sănătăţii în acest an şi anul viitor”

Italia vrea să producă propriul vaccin anti-Covid. În prima fază, este testat pe 80 de oameni, în a doua, pe 200.

PAOLO BONFANTI, director al Spitalului de boli infecţioase San Gerardo: „Acest vaccin pe care îl testăm este de tip genetic. Acesta este avantajul. Este un vaccin similar cu Pfizer și Moderna. Acest vaccin poate fi modificat pentru a fi eficient în privinţa noilor variante”.

Între timp, Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că examinează vaccinul rus Sputnik V, etapă cheie înaintea utilizării sale în UE. Timpul scurs între examinare și autorizare a fost cuprins pînă acum între 2 și 4 luni. Moscova se așteaptă ca mai multe țări din Uniune să aprobe în această lună utilizarea vaccinului Sputnik. Ungaria și Cehia au făcut deja acest pas.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă