Polonia va plafona în 2023 preţurile la electricitate pentru gospodării şi micile afaceri

Consum de electricitate
Consum de electricitate
12 octombrie 2022, 10:15

În condiţiile în care Europa este afectată de criza energiei, municipalităţile din Polonia se confruntă cu o creştere semnificativă a preţurilor la electricitate din partea companiilor locale de utilităţi pentru livrările din 2023, ceea ce i-a determinat pe mulţi să anunţe măsuri de economisire a energiei şi reduceri ale cheltuielilor.

Anterior, Polonia anunţase că intenţionează să îngheţe preţurile la electricitate pentru gospodăriile care consumă până la 2.000 kilowaţi-oră (kWh), cu limite mai mari pentru familiile cu mulţi membri sau cu persoane cu handicap.

Plafonarea se va aplica pentru electricitatea folosită de micile afaceri şi consumatorii vulnerabili, cum ar fi spitalele şi şcolile, de la 1 decembrie până la finalul anului viitor.

Gospodăriile vor plăti preţuri plafonate peste limita de 2.000 kilowaţi-oră (kWh) în 2023, a precizat Guvernul.

„Este o furtună care ne afectează pe toţi, dar vom face totul pentru a sprijini companiile şi cetăţenii”, le-a spus jurnaliştilor Mateusz Morawiecki.

Ministrul pentru Climă, Anna Moskwa, a adăugat că plafonarea preţurilor se va aplica şi contractelor care au fost deja semnate.

Costul plafonării preţurilor va fi suportat în principal de companiile de utilităţi, pe baza unei formule care va ţine cont de costurile cu combustibilul, drepturile de emisie de carbon şi alte costuri, inclusiv o marjă, a precizat Moskwa, fără a da detalii suplimentare.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite