Polonia va organiza funeralii naţionale pentru cele două persoane ucise în incidentul de la graniță. Experți ucraineni s-au alăturat anchetei la fața locului

18 noiembrie 2022, 18:54

La Przewodów, anchetatorii polonezi sunt ajutați de experți americani și din alte țări NATO, care analizează resturile rachetei, traiectoria și încearcă să elucideze incidentul. Au sosit la fața locului și specialiști ucraineni.

Dmitro Kuleba, ministru de externe, Ucraina: „Experţii ucraineni acţionează, deja, la locul tragediei Przewodów, provocată de actul terorist cu rachete comis de Rusia împotriva Ucrainei. Sunt recunoscător Poloniei că le-a permis accesul.”

Polonia va organiza funeralii naţionale pentru cele două persoane ucise în incidentul de la graniță. Preotul paroh din Przewodów a anunțat că una dintre victime va fi înmormântată sâmbătă, iar cealaltă duminică. Sătenii sunt încă în stare de șoc.

Atât Polonia, cât şi NATO spun că a fost vorba de o rachetă antiaeriană ucraineană, precizând însă că vina aparţine Rusiei: trupele Moscovei au lansat val după val de bombe asupra teritoriului Ucrainei – nu mai puțin de 100 de rachete, în doar câteva ore – iar antiaeriana ucraineană a intrat în acțiune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite