Polonia se oferă să îl primească la tratament pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili
Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili
10 februarie 2023, 15:21

„Polonia a făcut o propunere guvernului georgian, conform căreia Mihail Saakaşvili ar putea fi tratat în Polonia”, a anunţat Morawiecki într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Saakaşvili, care a fost preşedinte al Georgiei din 2004 în 2013, ispăşeşte în prezent în ţara sa o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru abuz de putere, în urma unei condamnări pe care o consideră motivată politic. El a făcut de mai multe ori greva foamei şi susţine că a fost otrăvit în timpul detenţiei.

Potrivit dosarului medical făcut public de aliatul său Ghiorghi Cealadze, purtător de cuvânt al familiei, Saakaşvili a scăzut în greutate cu 40% din octombrie 2021 până acum. Echipa fostului preşedinte încearcă să obţină eliberarea acestuia sau permisiunea ca el să fie transferat în străinătate pentru tratament.

Autorităţile georgiene afirmă că fostul preşedinte simulează gravitatea stării sale de sănătate pentru a obţine eliberarea anticipată şi că acesta a beneficiat de tratamente medicale corespunzătoare la clinica din Tbilisi unde este internat de câteva luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite