Polonia ridică un gard de protecție, la granița cu Kaliningrad. Varșovia se teme de tactica ”prietenilor din Belarus” și nu mai vor migranți

2 noiembrie 2022, 20:45

Avioane din Orientul Mijlociu și țări din nordul Africii au început să aterizeze la Kaliningrad, provinicie rusă de la Marea Baltică și care are granițe cu statele UE, Lituania și Polonia. Reluarea curselor directe cu aceste zone îi îngrijorează pe oficialii de la Varșovia, care se tem că de acolo va veni un nou flux de migranți. Așa că, imediat, a anunțat ridicarea unei bariere de protecție la granița cu Kaliningrad.

”Bariera va fi formată din trei rânduri de gard din sârmă ghimpată, acelaşi folosit de toate armatele lumii. Aceste trei garduri vor crea o barieră temporară de protecţie. La fel cu cea ridicată la graniţa între Polonia şi Belarus”, a anunțat Mariusz Blaszczak, ministrul Apărării din Polonia.

Gardul de la granița cu Belarus a fost ridicat anul trecut, când mii de migranți au încercat să între ilegal în Polonia și mulți au murit de frig. Aceștia au fost în mare parte duși acolo chiar de autoritățile de la Minsk, iar Uniunea Europeană a acuzat Belarus de o campanie pentru destabilizarea Europei.

Polonezii au creat la granița cu Belarus o fâșie de 400 de km lungime și 3 km lățime în care nu are voie să între absolut nimeni, cu excepția rezidenților.

Acum va face același lucru și pe cei 210 km de granița terestră cu enclava Kaliningrad, de teamă că prin reluarea legăturilor aeriene cu Orientul Mijlociu și Africa, rușii plănuiesc tactica ”prietenilor din Belarus”, prin care să se folosească de migranți pentru a distrage atenția și a amenința securitatea statelor din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite