Polonia redeschide hotelurile, cinematografele şi teatrele pentru o perioadă de probă. Ministrul Sănătății: „Ce se va întâmpla în continuare depinde de responsabilitatea noastră”

Relaxarea restricțiilor de probă în Polonia
Relaxarea restricțiilor de probă în Polonia
5 februarie 2021, 17:35

Opera, filarmonica, terenurile de sport în aer liber, pârtiile de schi şi piscinele se vor redeschide de asemenea din 12 februarie, a declarat ministrul Culturii, Piotr Glinski, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul Morawiecki şi alţi oficiali guvernamentali.

Hotelurile şi instituţiile culturale se vor putea redeschide la o capacitate de 50%. Măştile vor fi obligatorii.

Toate facilităţile se vor redeschide pentru o perioadă de probă de două săptămâni.

Deciziile ulterioare vor depinde de evoluţia situaţiei.

„Ce se va întâmpla în continuare depinde de responsabilitatea noastră”, a declarat ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski.

În ultimele două săptămâni, numărul de noi infectări cu coronavirus a stagnat iar presiunea asupra sistemului de sănătate s-a redus, a spus Morawiecki.

Această „stabilizare fragilă” a permis guvernului să facă un nou pas în redeschiderea economiei, însă o ridicare a restricţiilor la nivel mai larg nu este încă posibilă, a afirmat premierul.

În consecinţă, restaurantele şi sălile de sport vor rămâne închise. Restaurantelor li se permite să funcţioneze în regim de catering.

Polonia a raportat vineri peste 6.000 de noi infecţii virale, precum şi 368 decese asociate COVID-19. Numărul total al deceselor în ţară se ridică la peste 38.700.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite