Polonia extinde măsurile sanitare în contextul unui număr record de spitalizări

Coronavirus în Polonia
Coronavirus în Polonia
7 aprilie 2021, 14:51

Situaţia în spitale este ”foarte dificilă”, presiunea fiind în special vizibilă în regiunea industrială Silesia (sud), a subliniat Adam Niedzielski într-o conferință de presă.

Un număr record de aproape 34.700 de persoane sunt spitalizate şi urmează un tratament împotriva COVID-19, potrivit statisticilor publicate miercuri.

Peste 3.300 de pacienţi necesită ventilaţie artificială.

În multe cazuri, au fost create locuri suplimentare pentru pacienţii COVID-19 în detrimentul saloanelor care tratează pacienţi cu alte afecţiuni.

După o perioadă în care numărul noilor infectări a depăşit 30.000 de cazuri pe zi, Polonia a raportat recent bilanţuri zilnice mai scăzute. De menționat însă că și numărul testelor a fost mai redus în perioada sărbătorilor de Paşte.

Miercuri, au fost raportate aproape 15.000 de cazuri noi de coronavirus şi 638 de decese asociate COVID-19. Bilanţul total al deceselor a ajuns la 55.703.

Scăderea uşoară a numărului de cazuri înregistrată recent nu este cu toate acestea suficient de accentuată pentru a garanta relaxarea restricţiilor, a spus Niedzielski.

La sfârşitul lui martie, Polonia a permis accesul în magazine unui număr limitat de persoane, a închis saloanele de coafură şi cosmetică, precum şi grădiniţele şi centrele de îngrijire.

Hotelurile, piscinele, sălile de fitness şi bazele sportive în aer liber au fost închise pentru public la o dată anterioară. Restaurantele pot oferi doar mâncare la pachet şi livrări la domiciliu.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite