Polonia devine țara cu cea mai dură legislație anti-avort din UE. Întreruperea sarcinii pentru că fătul suferă de defecte congenitale severe este neconstituțională

23 octombrie 2020, 08:33

Mai multe sute de demonstranţi au protestat la Varşovia în cursul nopţii de joi spre vineri faţă de interdicţia aproape totală a avorturilor impusă în Polonia în urma unei decizii a Tribunalului Constituţional, relatează DPA.

Joi, Tribunalul Constituţional a decis că practicarea avorturilor din cauza unor malformaţii ale fetusului este ilegală conform Constituţiei. Malformaţiile congenitale au reprezentat motivul pentru aproape toate avorturile legale realizate anul trecut în Polonia.

Completul s-a pronunțat pe marginea unei sesizări făcute de mai mulți parlamentari ai partidului conservator Lege și Justiție. După această decizie, în Polonia avortul va fi permis doar în cazurile de incest, viol sau dacă viață mamei este în pericol.

Partidul Lege și Justiție, principala forță din țară, încearcă să restrângă avorturile încă din 2016, dar ample proteste de strada au făcut atunci guvernul să dea înapoi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite