Polonia: Un bărbat a fost arestat după incendiul la un club de tip escape room în urma căruia au murit cinci fete

8 ianuarie 2019, 14:16

Bărbatul a fost reținut pentru 3 luni: este cel care a proiectat spațiul escape room și etapele jocului. Procuratura îl acuză de ucidere din culpă pentru că, atunci când a creat jocul, ar fi inclus, deliberat, o etapă în care participanții se confruntă cu un incendiu.

Cele cinci adolescente care au murit sâmbătă seara aveau 15 ani. Serbau ziua de naștere a uneia dintre ele.

Fetele au murit intoxicate cu monoxid de carbon. Nu exista un plan de evacuare în caz de urgență. Unul dintre proprietarii clubului a fost arestat sub acuzația de omor din culpă.

Au fost verificate cam 300 din cele peste 1.000 de cluburi care organizează jocuri de tip escape room. Câteva zeci au fost deja închise pentru că nu respectau normele antiincediu și de evacuare în caz de urgență.

La clubul în care a avut loc tragedia au fost găsite nereguli grave.

În jocurile escape room, tinerii se închid într-o încăpere sau într-o clădire și trebuie să dezlege o serie de mistere pentru a găsi o cale de a evada.

Însă aceste locații trebuie să aibă supraveghetori și un plan extrem de bine pus la punct pentru situații de urgență care necesită evacuarea.

La clubul din Polonia, în care și au găsit sfârșitul cele 5 fete, supraveghetorul era plecat, iar butonul de panică nu a funcționat.

După tragedia din Polonia, cehii au început și ei controale la o serie de cluburi escape room.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă