Poliţistul Derek Chauvin, declarat vinovat de ”uciderea” lui George Floyd

21 aprilie 2021, 08:02

Cei 12 juraţi care au deliberat la Minneapolis de luni l-au găsit vinovat pe Derek Chauvin de cele trei capete de acuzare pentru care a fost judecat.

Poliţistul încătuşat a fost imediat luat dus în arest. Anunţarea verdictului a stârnit o explozie de bucurie faţa tribunalului.

Avocatul familiei lui George Floyd a salutat verdictul juriului care l-a declarat marţi vinovat pe poliţistul Derek Chauvin, ca un „moment de cotitură în istorie”.

„Vinovat! Dreptatea obţinută în durere a fost în cele din urmă acordată familiei lui George Floyd. Acest verdict este un moment de cotitură în istorie”, a reacţionat avocatul Ben Crump.

Anunțul verdictului a fost primit cu emoție de sutele de persoane adunate în fața tribunalului dar și acolo unde a fost arestat anul trecut George Floyd. Printre primii care au vorbit imediat după verdict a fost fratele lui George Floyd, singurul membru al familiei prezent în sala de tribunal.

Philonise Floyd, fratele lui George Floyd: Multe zile m-am rugat, am sperat şi am spus lucruri dorindu-mi să se îndeplinească. Am avut credinţă că va fi găsit vinovat. Astăzi putem să respirăm din nou.

Președintele și vicepreședintele SUA au vorbit la telefon cu familia Floyd și apoi s-au adresat națiunii.

Joe Biden, preşedintele SUA: Rasismul sistemic este o pată pe sufletul naţiunii noastre. Dar moştenirea lui George nu va fi doar moartea lui ci şi ce putem să facem în memoria lui.

Vicepreședintele Kamala Harris a cerut congresului să aprobe legea George Floyd care să reformeze poliția din Statele Unite.

George Floyd a fost arestat pe 25 mai 2020, la Minneapolis, după ce a cumpărat țigări cu o bancnotă falsă de 20 de dolari. În timpul arestării, polițistul Derek Cahauvin a stat 9 minute cu genunchiul pe gâtul lui Floyd când acesta era încătușat.

Moartea bărbatului afro-american a dus la manifestaţii de amploare în SUA și la un val de indignare în întrega lume împotriva violențelor polițiștilor.

Sentința în acest caz urmează să fie pronunțată peste 2 luni, iar avocații lui Derek Chauvin pregătesc deja apelul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite