Poliţiştii locali din Timișoara au început patrule cu bicicletele, pe malurile Canalului Bega

28 mai 2021, 15:15

Din punct de vedere poliţienesc, bicicleta este privită ca o alternativă la patrularea clasică, pedestră sau cu autospecialele din dotare, deoarece, pe lângă păstrarea unui mediu sănătos, are şi beneficii precum mobilitatea în trafic, pătrunderea în zone greu accesibile cu autovehiculele, acoperirea unei arii mai mari de interes în supraveghere şi reducerea consumului de carburant şi realizarea.

Începând de vineri, poliţiştii locali sunt prezenţi pe biciclete patrulând pe malurile Canalului Bega, pe parcursul întregii zile, în două schimburi, de la ora 09.00 până la ora 23.00.

Principalele aspecte vizate sunt depistarea celor care „abuzează” de decibeli, odată cu încălzirea vremii crescând numărul teraselor şi al localurilor care deranjează liniştea publică, dar şi pentru luarea măsurilor legale pe linie de ordine publică, protecţia mediului sau pentru depistarea celor care deteriorează bunurile publice ori nu respectă legislaţia referitoare la combaterea noului coronavirus.

Poliţiştii locali pe biciclete vor primi sprijinul colegilor din cadrul Biroului Ordine Publică şi Intervenţie Rapidă în situaţiile care pot degenera.

Cetăţenii îi pot aborda pe agenţii locali pentru a le semnala direct probleme constatate pe malurile Canalului Bega, dar pot face sesizări şi la telefoanele Poliţiei Locale Timişoara.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite