Poliţiştii fac controale în civil pentru a-i depista pe cei care nu respectă măsurile anti COVID-19

6 octombrie 2020, 18:33

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR: „Din experienţa acţiunilor desfăşurate până în prezent, s-a constatat faptul că, în unele cazuri, oamenii respectă aceste măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 doar la vederea forţelor de ordine. Poliţiştii au întâlnit situaţii când, la vederea lor, au fost puse măştile de protecţie, pentru ca, imediat după ce colegii mei au plecat din acel perimetru, să fie scoase”.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a subliniat că astfel de verificări sunt desfăşurate de toate poliţiile din Europa şi din lume.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR: „Pe parcursul activităţilor vor fi purtate discuţii cu cetăţenii şi li se va atrage atenţia asupra purtării în mod corespunzător a măştii de protecţie, asupra necesităţii distanţării fizice şi a respectării regulilor de igienă. Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că rolul acestor activităţi nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite