CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES

Poliţiştii din vestul Bruxelles-ului, epuizaţi de muncă, au intrat în grevă

Poliţiştii din vestul Bruxelles-ului, unde se află şi comuna Molenbeek, renumită ca fiind casa mai multor terorişti implicaţi în atacurile de la Paris şi de la Bruxelles, au intrat într-o grevă mai specială: s-au îmbolnăvit simultan, din cauza epuizării. Amănunte despre boala care i-a afectat pe poliţişti, în corespondenţa lui Lucian Pirvoiu.

07 Ianuarie 2017, 23:37 |
Bolnavi de epuizare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Poliţiştii sunt nemulţumiţi de faptul că, de când Molenbeek a căpătat tristul renume de leagăn al teroriştilor, sunt obligaţi de superiori să presteze nesfârşite ore suplimentare, fără ca promisiunile ministrului de interne de crestere a efectivelor să se adeverească.

În aceste condiţii, au decis să protesteze într-un mod inedit: membrii turei de noapte s-au declarat bolnavi de epuizare, fiind urmaţi într-o mişcare de simpatie de marea majoritate a comisariatelor din vestul capitalei belgiene.

Unii dintre bolnavi au prezentat chiar certificate medicale care le atestă afecţiunea.

Poliţiştii care s-au îmbolnăvit brusc au primit asigurări că luni Colegiul extraordinar al poliţiei va căuta soluţii pentru situaţia lor.

Una dintre soluţii ar fi angajarea temporară a unor externi care să se alăture serviciului de intervenţie, însă adevărata soluţie, aceea a angajării de noi poliţişti, se lasă aşteptată până în mai. Atunci, noua promoţie a şcolii de poliţie va termina cursurile, urmând să împrospăteze forţele de ordine din capitala Belgiei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 11°C
IASI 5°C 12°C
CLUJ 8°C 9°C
CONSTANTA 6°C 6°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI