Poliţiştii cercetaţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte după intervenţia brutală de la terasa din Piteşti, arestaţi preventiv

19 aprilie 2021, 17:15

Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a decis arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Dacă vor fi găsiți vinovați, pot face și 12 ani de închisoare.

Cei doi poliţişti, llie Florea şi Daniel Drăghici, au fost reţinuţi, duminică, pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

În timpul audierilor, le-au declarat procurorilor că au încercat să îl îndepărteze pe bărbat de incendiul care izbucnise în localul din zona autogării și că și-au „exercitat dreptul la apărare”.

Avocații lor cer o nouă expertiză medico-legală.

Contactați telefonic, reprezentanții ISU Argeș spun că în momentul în care va exista o acuzație punctuală asupra intervenției medicale, vor avea un răspuns oficial, printr-un comunicat.

Familia victimei intenționează să ceară în instanță, pe lângă tragerea la răspundere a celor vinovați, și daune morale și materiale.

Medicii legiști au arată că moartea bărbatului a fost violentă. Acesta a suferit inclusiv traumatisme cranio-cerebrale și avea și o alcoolemie de peste 2 la mie.

Un bărbat, de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator şi a murit, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu.

Moartea bărbatului a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, medicul şef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei.

Alexandru Barbu va fi condus pe ultimul drum mâine.

Daniel Drăghici, polițistul care l-a trântit pe bărbat la pământ, are 23 de ani și o carieră controversată.

În trecut, a fost implicat și sancționat în mai multe scandaluri.

În 2018, când era elev la Școala de Poliție din Câmpina, era prezentat drept erou, după ce a intervenit și a prins în flagrant un individ care încerca să îl păcălească pe un bătrân prin metoda Accidentul. Dar, la scurt timp, s-a descoperit că tânărul își însușise o parte din suma recuperată.

A fost trimis la Ţăndărei, în judeţul Ialomiţa. Acolo a amendat de două ori un jandarm, deși acesta se afla în misiune. Iar drept urmare, agentul Drăghici a fost sancţionat cu tăierea salariului cu 20%.

llie Florea, celălalt polițist implicat, s-a pensionat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite