Politico: Simbolistica dubioasă aleasă de armata Germaniei pentru a-și lansa comandamentul militar spațial

Darth Vader
Darth Vader
7 aprilie 2023, 07:53

În loc de cavaleri Jedi înarmați cu săbii laser din plastic, armata germană și-a inaugurat săptămâna aceasta noul sediu al comandamentului spațial cu șefii militari înconjurați de Darth Vader și de o distribuție de stormtroopers.

Franciza „Războiul Stelelor” și-a bazat parțial Imperiul Galactic malefic și autoritar, prezidat de Darth Vader, pe aspecte ale ideologiei care a stat la baza partidului nazist din Germania anilor 1930 și 1940.

Clădirea de comandă spațială în valoare de 40 de milioane de euro – care nu seamănă cu Steaua Morții din franciză – include 122 de birouri, cu două camere care au sisteme de supraveghere spațială și o unitate de rezervă pentru energie și aer condiționat, a precizat armata germană.

Comandamentul va împărți complexul monoton de birouri cu agenția de cercetare aerospațială a Germaniei, consolidând două dintre activele spațiale ale Germaniei într-un singur loc. „În sfârșit, suntem cu toții sub același acoperiș”, a declarat șeful comandamentului spațial, generalul-maior Michael Traut.

Mișcarea este cel mai recent efort al țărilor cu activități spațiale de a deschide unități militare însărcinate exclusiv cu apărarea orbitală și cu protejarea activelor satelitare din spațiu. Având în vedere atenția sporită a țărilor membre, NATO a desemnat, de asemenea, în mod oficial, spațiul ca fiind cel de-al cincilea teatru de conflict al său.

Lansarea comandamentului spațial al Germaniei nu este prima oară când o armată națională se joacă cu aspecte culturale atunci când se ocupă de misiuni orbitale.

Forțele aeriene franceze au organizat anul trecut un exercițiu de război spațial denumit AsterX, bazat pe seria de benzi desenate „Asterix”, în timp ce logo-ul oficial al Forțelor Spațiale ale SUA seamănă izbitor de mult cu Delta din Star Trek.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite