Politicienii români și prietenii lor patrupezi

29 septembrie 2017, 08:38

Cu o fotografie în care ţine în braţe o pisică, Ludovic Orban a stârnit un val de reacţii pe Facebook. „Am găsit-o pe stradă şi am luat-o ca să devină noua noastră colegă antistres” a scris liderul liberal.

Am primit foarte multe comentarii şi foarte multe propuneri care de care mai amuzante. Totuşi caut să-i dau un nume care să o reprezinte, văd ce fire are. Povestea asta cu pisica nu e o poveste numai cu pisica, eu am acasă pe lângă Golden Retriver, am adoptat doi câini, o căţelusă Lala şi un puiuţ Lucky„. – Ludovic Orban.

Nu e singurul politician care a adoptat necuvântătoare. Liderul PMP, Traian Băsescu şi-a atras oprobiul opiniei publice pentru susţinerea eutanasierii câinilor fără stăpân. Cu toate acestea, fostul președinte avea la un moment dat, o pisică și cinci câini, doi de rasă – Shogun şi Tosa – şi trei maidanezi, Mura, Corcodel şi Cuţu-Cuţu.

În schimb, apropiata liderului PMP, Elena Udrea, spunea că preferă pisicile, pe motiv ca sunt „firi independente”.

Deşi par să fie în război total, preşedintele Klaus Iohannis şi liderul social-democrat Liviu Dragnea împărtășesc o pasiune.

Dragnea pescuieste, dar a amenajat şi un iaz cu pești exotici în curtea sediului PSD. Administrația Prezidențială cheltuiește anual 5000 de lei pentru hrana peștilor din pârâul și cele patru heleștee din curtea Palatului Cotroceni.

Soții Iohannis sunt cunoscuți şi pentru afinitatea lor față de feline: au șase pisici acasă la Sibiu, pe care le consideră membri ai familiei.

Premierii României au preferat, însă, câinii. Acum patru ani, spre bucuria fiicei sale, Victor Ponta a adoptat un maidanez, pe care l-a botezat Freddy.

Actualul premier, Mihai Tudose, a câştigat mai multe concursuri canine, cu Tano Cariddi, un ciobanesc englez.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite