ORA DE ȘTIRI

Politica, o meserie sau o afacere. Calitatea discursului politic a ajuns la un nivel îngrijorător de scăzut

Legislativul României este în vacanță, iar concluziile notabile după prima sesiune parlamentară sunt puține. Și, în general, din registru negativ. Memorabile sunt, din păcate, schimburile de replici agresive, unele chiar suburbane, dintre aleșii țării. Calitatea discursului politic a ajuns la un nivel îngrijorător de scăzut.

13 Iulie 2017, 23:03 (actualizat 14 Iulie 2017, 00:09) Știrile TVR |
Politica, o meserie sau o afacere
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Muza oratoriei, înfloritoare în Parlamentul nostru interbelic, pare să fi amuțit. Ar avea oare nevoie un om de afaceri, un medic sau un inginer și de o pregătire înainte de a le vorbi alegătorilor și de a decide pentru ei? Și despre acest lucru s-a vorbit în ultimii ani, dar partidele și liderii lor nu dau semne de preocupare pentru acest aspect, care poate schimba ținuta și statutul de politician. Și cine știe, s-ar mai putea naște ... un Iorga.

Nicolae Iorga: "S-a muncit prea puțin, s-a muncit prea răzleț. Munca adevărată și spornică nu se poate face decât prin solidaritatea națională. Orice încercare de a rupe solidaritatea națională este un păcat față de această țară, față de acest neam".

O discuție despre calitatea discursului politic actual, dar și despre ținuta președintelui Klaus Iohannis de azi, de la Baza Mihail Kogălniceanu, cu specialistul în comunicare Antonio Momoc.

De la primii pași în baza de la Kogălniceanu, președintele a atras atenția mai ales cu ținuta sa. Imaginile cu șeful statului, cu ochelari de soare gen Top Gun și îmbrăcat cu pantaloni şi cămaşă albă şi un sacou de culoare închisă au cucerit azi Facebook-ul.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI