Poliţia Română nu a mai cumpărat muniţie de 3 ani. Pregătirea agenţilor este insuficientă din cauza lipsei echipamentelor

11 iunie 2019, 19:53

La câteva zile după ce încă un polițist a fost ucis în timpul serviciului, ministrul de Interne admite că Poliţia nu are echipamentul necesar.

„Oare trebuie să îmi dau demisia pentru că am adus cel mai mare buget din ultimii 10 ani, sau pentru că în mandatul meu s-au luat cele mai multe mijloace de protecție pentru polițiști?”, a spus Carmen Dan, ministru de Interne.

Şi şeful Poliției Române recunoaşte că agenţii nu au cu ce să se antreneze.

„Trebuie să spunem că din 2016 nu avem nicio achiziție, pentru că avem un acord cadru care a fost contestat de mai multe ori. Sunt resurse, doar că nu am achiziționat cartușe”, a declarat chestorul Ioan Buda, inspectorul general al Poliţiei Române.

Un polițist de la ordine publică, așa cum a fost și Cristian Amariei, trebuie să aibă două sesiuni de trageri, anual.

Președintele sindicatului poliţiştilor spune că situația este mai gravă decât cea prezentată de oficialii din MAI.

„Până acum câțiva ani se făceau trageri lunar, deci 12 ședințe anual. Acum facem una, din cauza lipsei muniției și a poligoanelor. Subfinanțarea sistemului vine din urmă și acum s-a ajuns la capăt”, spune Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC

O altă problema este și pregătirea tactică a oamenilor legii.

Conducerea Ministerului spune că anul acesta poliția va fi dotată cu mii de veste antiglonț , mașini, pistoale și muniție.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite