Poliţia Locală şi Primăria Iaşi, vizate de percheziții ale DNA. Sunt investigate posibile fapte de abuz în serviciu

DNA - Direcția Națională Anticorupție
DNA - Direcția Națională Anticorupție
26 ianuarie 2022, 11:18

Potrivit unor surse judiciare, instituţiile publice vizate sunt Poliţia Locală şi Primăria Iaşi.

Sursele citate mai arată că sunt investigate posibile fapte de abuz în serviciu.

Primarul Mihai Chirica a precizat că procurori din cadrul DNA Iaşi au venit miercuri la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii ale municipalităţii.

„În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a declarat primarul Chirica.

„Ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în cinci locaţii, dintre care două sunt birouri ale unor instituţii publice din municipiul Iaşi”, se menţionează într-un comunicat de presă al DNA.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi. Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite