Poliţia locală poate dispune ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Legea, votată în Camera Deputaților

Poliţiştii locali au noi drepturi. Potrivit unei legi, aceştia vor putea dispune ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Aceeaşi lege le-a pregătit o surpriză şi persoaneleor care refuză să facă curăţenie în interiorul şi exteriorul locuinţelor. Primăria va putea interveni pentru a curăţa zona, cu mentiunea că nota de plată o va plăti proprietarul vinovat.

04 Noiembrie 2020, 18:42 (actualizat 04 Noiembrie 2020, 21:16) Știrile TVR |
Politistii locali voi putea ridica masinile parcate neregulamentar
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dacă până în prezent, polițiștii locali puteau dispune doar ridicarea mașinilor abandonate, de azi înainte ei vor putea dispune și ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Noua lege prevede că autoturismul nu mai e transportat la locul de depozitare dacă proprietarul sau șoferul apare la locul ridicării și este de acord să suporte cheltuielile operațiunii.

Legea votată de deputați obligă instituțiile publice, persoanele fizice și juridice să mențină curățenia atât în interiorul proprietăților cât și în curți sau în împrejurimi. În caz contrar, autoritățile locale pot interveni pentru a-i scăpa pe vecini de focarele de infecție. Nu înainte ca proprietarul vizat să fie notificat.

Proiectul de lege a fost votat Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI