Poliţia locală Bucureşti a stabilit zonele din Capitală unde clienţii pot fi înşelaţi de taximetrişti

27 decembrie 2019, 19:29

Gara de Nord, ora 12. Căutăm să luăm un taxi până în Piața Victoriei. O cursă care ar costă undeva în jur de 5-6 lei. Din 6 taximetriști întrebați, doar unul a fost de acord să plătim cât arată aparatul. 3 au refuzat, iar doi au cerut suprapreţ.

Cele mai frecvente abateri constatate atât de noi cât și în cadrul celor 60 de controale făcute de-a lungul anului de către polițiștii locali au fost: refuzul cursei, solicitarea de suprapreț, neeliberarea bonului fiscal, lipsa afișării tarifului și măsluirea preţului real„, se arată în comunicatul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

Nu e de mirare că numai în 2019, polițiștii locali au reținut 68 de autorizații de taxi și au retras alte 109 certificate de pregătire profesională.

Reprezentanții taximetriştilor au propriile explicații. Și spun că n-ar mai fi atâtea probleme dacă s-ar aprobă noul Regulament al activității de taximetrie.

În topul taximetriștilor sancționați de către Poliția Locală se află doi bucureșteni care, după ce că s-au ales cu reținerea certificatelor de pregătire profesională, au primit amenzi de peste 20.000 lei fiecare.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite