Poliţia australiană a anunţat că hackeri ruşi se află în spatele atacului cibernetic asupra asiguratorului medical Medibank

Gigantul australian în domeniul asigurărilor medicale Medibank
Gigantul australian în domeniul asigurărilor medicale Medibank
11 noiembrie 2022, 09:19

Un grup de infractori cibernetici a întreprins atacul cibernetic din Rusia unde este instalat grupul, a declarat Reece Kershaw, un responsabil al poliţiei federale australiene.

Medibank, una dintre principalele societăţi private de asigurare din Australia, a recunoscut săptămâna aceasta că piraţi cibernetici au putut accede la date personale ale asiguraţilor săi.

După ce au publicat un prim „eşantion” din aceste date miercuri, hackerii au publicat o a doua tranşă joi, pe un forum de pe dark web, care nu poate fi găsit cu ajutorul motoarelor de căutare clasice.

Aceste date conţineau informaţii extrem de personale despre sute de persoane. Primele informaţii divulgate păreau să fi fost selectate pentru a cauza un prejudiciu important, vizând persoane tratate pentru dependenţă de droguri, infecţii sexuale transmisibile sau întreruperi de sarcină.

Hackerii au cerut joi zece milioane de dolari pentru a nu mai dezvălui date medicale sensibile. Până acum asiguratorul a refuzat să le dea aceşti bani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite