Poliţele RCA, scumpiri abrupte după falimentul City Insurance

Poliţele RCA scumpiri abrupte după falimentul City Insurance
Poliţele RCA scumpiri abrupte după falimentul City Insurance
8 octombrie 2021, 18:36

Un șofer de 50 de ani, proprietar al unui Logan de 1.5, plătea în august, înainte de falimentul City Insurance, 423 de lei pentru RCA pe un an la aceeași societate falimentară. Următoarele prețuri erau 487 și 536 de lei la alte companii. Analiza este făcută de un broker de asigurări.

În septembrie, după ce ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance, șoferul nostru a avut de ales între 3 oferte: 487, 717 și 761 de lei.

Iată și cât a plătit un șofer pe o poliță RCA pentru 6 luni. În aprilie, 195 de lei la City, iar în octombrie, 496 de lei la o altă companie.

În schimb, conducerea Biroului asigurătorilor de autovehicule susține că tarifele au crescut pentru că există foarte multe dosare de daune și piața ar fi pe pierdere.

Șoferii sunt extrem de nemulțumiți de scumpirea RCA fără nici o avertizare.

La jumătatea lunii septembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizația de funcționare a City Insurance, liderul pieței RCA.

ASF a cerut și falimentul companiei: societatea nu a putut face dovadă că deține suficiente fonduri pentru a asigura plata daunelor.

Acum, polițele RCA de la City sunt despăgubite de Fondul de Garantare al Asiguraților.

ASF a sesizat și DIICOT care are în lucru un dosar penal privind conducerea City, dar și foști responsabili din cadrul ASF.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite